Форумът Innovation Explorer - иновирай и владей

Карина Карагаева в Boom & Bust, 04.02.2018

21:30 | 4 февруари 2018
Автор: Кирил Петков
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Иновацията е икономически феномен с добавена стойност за много голяма група хора. Това може да е иновация в сферата на конкретен продукт или услуга, на бизнес модел, на някакъв бизнес процес. Това каза Карина Карагаева, проджект мениджър и обучител, в предаването Boom & Bust на Bloomberg TV Bulgaraia с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров. Повод за гостуването на Карагаева бе форумът Innovation Explorer. 

"Иновацията има конкретни измерения и не е нещо, което просто е ново и изглежда високотехнологично. Трябва да се разглежда като феномен, който се появява в един процес или услуга, или продукт и остава за по-дълъг период от време, драстично намалява разходите за производство и значително повишава качествата и добавената стойност на продуктите". 

България е на 36 място в индекса за иновации от общо 108, което всъщност е доста добро постижение, каза гостенката. 

За четвърта поредна година организираме най-големият в Югоизточна Европа форум за иновации, обясни Карагаева. "Ние като консултантска агенция за иновации Innovation Starter, успяваме да доведем големи имена, които да споделят опит с местната бизнес общност и да обменим идеи".

Тази година форумът се казва Food 4 Thought и идеята ни е да дадем храна за размисъл по темите за иновиране на бизнес модели, продукти, за иновации, които допринасят и за подобрение на социалната среда, добави събеседничката. 

Повече вижте във видеото.