Андреев: България предлага най-привлекателните цени за руските туристи

Това, че не сме в Шенген се оказва сериозен плюс, коментира представителят на Теz Tour за България

23:00 | 9 януари 2016
Обновен: 19:37 | 13 януари 2016
Автор: Виргиния Стаматова
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Не бива да забравяме, че руският потребител обедня в последните месеци. В тази връзка България предлага най-привлекателните ценови нива, които са несъпостравими с тези на Гърция. Това заяви в предаването "Клуб Инвестор" по Bloomberg TV България Петър Андреев, представител на Теz Tour за България.

По думите му това една от причините страната да изтегли един сериозен потенциал от туристи "от тази група, която няма да отиде в Анталия заради забраната в следващата година". "Това, че не сме в Шенгенското пространство се оказва за нас един сериозен плюс, защото българската виза не включва в себе си изискването да се взимат биометрични данни", коментира той. 

Петър Андреев отбеляза, че има новости на българския туристически пазар."През миналата година извадихме един съвършенно нов продукт на руския пазар - балнеология, спа и уелнес. Ние сме нанадминати по отношение на балнеологията в Европа, тъй като България е страната с най-много минерални извори", припомни той.

Повече по темата може да видите в първата част на предаването "Клуб Инвестор" по Bloomberg TV България с водещ Ивайло Лаков:

Във втората част на предаването гост е бившият социален министър Иван Нейков: