Светът е бизнес

Всеки делник от 20:30 часа
Водещ: Ивайло Лаков

Филмовите продуценти с инициатива за рестарт на производството у нас

Филип Рот, кинопродуцент, собственик и главен изпълнителен директор на BUFO Studios, Светът е бизнес, 05.06.2020

21:03 | 5 юни 2020
Автор: Стефимир Гроздев

Американската компания за производство на филми в България – БУФО (Bulgarian United Film Organization), заедно с още 20 продуцентски къщи, пристъпват към реализирането на инициативата Bulgarian Film Guide, в която се разработват протоколи за работа в среда на коронавирусната пандемия. Това разкри Филип Рот, кинопродуцент, собственик и главен изпълнителен директор на BUFO Studios, в предаването "Светът е бизнес" с водещ Ивайло Лаков.

"Един от протоколите е за тестване. Нашата идея е да предлагаме на правителството хората да бъдат тествани с PCR тестове, преди да летят за България, и когато пристигнат, да бъдат подлагани на 72-часова карантина, след което пак да бъдат тествани и едва след това да бъдат пуснати в България", посочи Филип Рот.

"Най-големият проблем, както и на всички международни продуценти, е способността да върнем режисьори, сценаристи и продуценти от САЩ тук. Другият проблем е налагането на карантината", уточни кинопродуцентът.

"Правителството в България предприе категорични мерки за по-ниския брой заразени. България е привлекателна дестинация за нашия бизнес".

"Инвестициите в Долна Малина са на стойност малко над 5 млн. евро. Цялата инфраструктура се изгражда от българи", посочи гостът.

"Пандемията напълно затвори Холивуд поне за момента. Смъртта на Джордж Флойд стана допълнителен катализатор за безредици".

"В България липсва програма за стимули, която да привлича проекти на територията на страната. Ще се провеждат разговори за 20% отстъпка за всички продукции, които идват в България", обясни собственикът на BUFO Studios.

Очаквайте видео материал с целия разговор.

Всички гости на предаванеот "Светът е бизнес" вижте тук.