В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Технологичните компании са големите губещи на пазарите, стоките са във възход

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 23.02.2021

14:29 | 23 февруари 2021
Обновен: 14:29 | 23 февруари 2021
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Технологичните компании са големите губещи на пазарите, стоките са във възход

Акциите на технологичните компании са големите губещи на капиталовите пазари в началото на седмицата, докато на стоковите пазари се наблюдава солиден интерес към покупки на почти всички видове активи. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Технологичният сектор губи над 3% в ранните часове на европейската сесия. По време на търговията на Wall Street в понеделник големите технологични имена също бяха в основата на пониженията на пазара, като производителят на електрически автомобили Tesla изтри 8.6% от стойността си“.

По думите на Магдалена Иванова инвеститорите са притеснени от бързото покачване на доходността по облигациите и перспективата за ускоряване на инфлацията заради ниските лихви и огромните пакети от стимули.

„Междувременно на петролните пазари се наблюдава продължаващо покачване на цените, като в допълнение към това големите инвестиционни банки повишиха прогнозите си за петрола за втората половина на тази година“, каза още главния редактор на bloombergtv.bg.

Д-р Магдалена Иванова обърна внимание и на възхода на стоковите пазари, където цените достигнаха нивата от 2013 г. Тя обясни, че пазарите може да са в началото на дългогодишно рали при суровините, но и че има още много неизвестни по отношение на дългосрочните прогнози.

Целия разговор гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.