В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Иван Житянов: Телелинк планува да разшири присъствието си на германския и американския пазар

Иван Житянов, изпълнителен директор на Телелинк Бизнес Сървисиз Груп, В развитие, 3.12.2020

13:00 | 3 декември 2020
Обновен: 12:33 | 4 декември 2020
Автор: Станислава Цветкова

Най-младата публична компания в България "Телелинк Бизнес Сървисиз Груп" АД планува да разшири присъствието си на германския и на американския пазар. Въпреки пандемичните условия в света сме оптимисти, че това скоро ще се случи. Това заяви Иван Житянов, изпълнителен директор на Телелинк Бизнес Сървисиз Груп, по време на Investor Finance Forum.

Телелинк осъществи предлагането си на БФБ в два транша през юни и през септември, като инвеститорите приеха компанията много добре и тласнаха акциите нагоре с близо 60% от дебюта насам.

„Резултатите са видими. Реално погледнато това са плюсовете една компания да бъде публична. Аз смятам, че за момента се представяме успешно.“

По думите на Житянов листването на компанията е помогнало за разпознаваемостта на бранда. 

„Имаме около 270 дребни инвеститори към момента. Когато имаш много дребни инвеститори, ти трябва да се научиш да ги третираш по абсолютно еднакъв равен начин. Това е нещо, което ние се опитваме да правим.“

За да успее компанията да привлече инвеститори, според Житянов човек трябва да бъде активен.

„Трябва да може човек да презентира компанията си. По-важното за мен е, както за малките, така и за големите инвеститори, една компания да стигне до някакъв матуритет в своето развитие. И да може да се създаде доверие между компанията и инвеститорите. Хората трябва да виждат последователност в действията на компанията и това, че тя е автентична, а не както казвам „пластмасова“, коментира гостът.

Целия разговор може да видите във видео.

Как ще се възстанови икономиката след коронакризата; каква е връзката между пазарите и реалната икономика; кои са най-перспективните сектори според инвеститорите? Отговор на тези и още важни въпроси дава деветото издание на Investor Finance Forum, което се провежда днес, от 12 часа и се излъчва на живо в каналите на Investor Media Group – Investor.bg, Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg и Bgonair.bg. Тази година заради пандемията от COVID-19 деветото издание на най-голямото събитие на финансовата и инвестиционната общност в България и региона Investor Finance Forum ще се проведе в нов, хибриден формат от онлайн дискусии и телевизионно студио. 

Събитието се провежда с генералното партньорство на Първа инвестиционна банка и подкрепата на „Фондът на фондовете“,  Amundi Asset Management, Telelink Business Services, Schroders, Software Group, ЕвроФинанс, ActivTrades, Българска фондова борса, Централен Депозитар, TBI Bank. 

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.