В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Несигурността охлажда настроенията на пазарите в края на седмицата

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 22.10.2020

13:01 | 22 октомври 2020
Обновен: 13:32 | 22 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Несигурността охлажда настроенията на капиталовите пазари в края на седмицата, заяви д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„В началото на сесията в четвъртък европейските акции дори се подхлъзнаха до едномесечно дъно заради притеснения около нарастващите случаи на коронавирус в региона и подновените ограничителни мерки“.

По думите на Магдалена Иванова и щатските индекси са затворили сесията в сряда на негативна територия, докато продължават да текат преговори за новия пакет от стимули в страната.

„Американските президентски избори също остават на преден план за инвеститорите“, каза още главният редактор на bloombergtv.bg.

Магдалена Иванова коментира и последното издание на Бежовата книга на Федералния резерв, в което думата „несигурност“ е използвана 20 пъти. Като основен извод от документа тя посочи, че икономиката на САЩ продължава да расте в цялата страна, но че картината не е еднаква нито по региони, нито по сектори.

„Междувременно петролът продължава да е под натиск заради слабите перспективи за търсенето, докато биткойнът отново попадна в полезрението на инвеститорите“, обясни Магдалена Иванова.

След вчерашния достигнат връх биткойнът продължава да поскъпва и днес с около 5%.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.