В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Добромир Ганев: Годишните данни могат да покажат известен спад в цените на имотите

Добромир Ганев, председател на Национално сдружение "Недвижими имоти", В развитие, 08.09.2020

14:00 | 8 септември 2020
Обновен: 16:33 | 8 септември 2020
Автор: Николета Рилска

Потребителите в сектора на недвижимите имоти носят своята отговорност в процеса по избор на компания, която да ги представлява. На пазара има много дружества, които работят професионално, но и такива, които използват нелоялни практики с цел привличане на повече клиенти. Това каза Добромир Ганев, председател на Национално сдружение "Недвижими имоти", в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова

По думите на госта най-добрите методи при избор на брокер са два - чрез референции от близки, приятели, роднини и пр. или чрез срещи с представители на подбрани от купувача или наемателя компании. 

“Процесът по продажба, покупка, отдаване и наемане е изключително сложен... Потребителите трябва да подхождат изключително сериозно при избора на компания”. 

Ганев определи като “добър” имотния пазар у нас, имайки се предвид удара от коронакризата.

“Обемът от сделки е значителен на фона на ограниченията и последвалата икономическа криза. Пазарът е нелош с обективните спадове”, посочи той. 

Експертът отбеляза, че обемът на започнато ново строителство намалява, което ограничава натиска върху пазара. 

“Пазарът е добър след месеците, в които много трудно се случваха нещата по отношение на огледите, офертирането и приключването на нови сделки”. 

Ганев очаква данните в края на годината да покажат известен спад на цените на имотите, като прогнозира, че жилищният сегмент на пазара вероятно ще се възстанови най-бързо. 

Вижте целия разговор във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук