В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Настроенията на борсите в Европа се охладиха във вторник

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg, В развитие, 04.08.2020

14:00 | 4 август 2020
Обновен: 14:05 | 4 август 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Акциите в Европа не намират единна посока във вторник, макар че все пак повечето индекси са на червена територия, като те не успяват да пренесат инерцията от Азия и Wall Street, където ралито, водено от технологичния сектор получи подкрепа от положителни икономически данни и потенциал за по-нататъшни стимули. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на bloombergtv.bg в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„В Азия акциите бяха напът да запишат най-големият си ръст от две седмици. В САЩ Nasdaq 100 постави нов рекорд в понеделник, тъй като трейдърите търсеха компании, готови да се справят най-добре в сегашната икономика“.

Д-р Иванова обясни, че като цяло глобалните акции се търгуват на нива, последно наблюдавани през февруари.

„На петролните пазари цените се понижават във вторник на фона на продължаващите притеснения, че възстановяването на търсенето може да се сблъска с нови предизвиквателства заради растящия брой на заразените с коронавирус“, обясни главният редактор на bloombergtv.bg.

„Цените на златото останаха стабилни близо до рекордно високи стойности във вторник, тъй като притесненията от глобалната икономическа криза от нарастващите случаи на COVID-19 компенсираха натиска от поскъпването на щатския долар“.

Кои са основните акценти от заседанието на Австралийската централна банка и какво ще следят инвеститорите през седмицата – гледайте във видеото.

Всички гости на предаването „В развитие“ гледайте тук.