В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Пазарите очакват коментара на Лагард за противоречивите стимули на ЕЦБ

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 08.06.2020

12:26 | 8 юни 2020
Автор: Николета Рилска

Пазарите очакват изказването на гуверньора на Европейската централна банка Кристин Лагард пред Комисията по икономическите и парични въпроси на Европейския парламент. Тя ще трябва да обясни противоречивите програми за изкупуване на облигации на централната банка и пропорционалността им на фона на критиките от Германия. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването “В развитие” с водещ Делян Петришки

“Междувременно растат очакванията, че глобалната икономика е преминала през най-лошото от пандемията”, посочи Попов. Той отбеляза, че по-късно тази седмица инвеститорите ще имат възможност да видят и дали Федералният резерв споделя този оптимизъм. 

Попов посочи, че предвид предстоящото двудневно заседание на централната банка на САЩ анализаторите на пазара ще се интересуват по-скоро от сигналите ѝ по отношение на икономиката. 

“Вероятно няма да се стигне до ново решение за намаляване на лихвените проценти в САЩ”. 

Редакторът коментира и последните събития от икономическия фронт у нас, като отбеляза, че официално мярката 60 на 40 за подкрепа на заетостта ще бъде удължена до септември, а от юли може да има и нови условия за кандидатстване по нея. 

Защо има опасност да станем свидетели на “твърд” Brexit в условията на пандемия и какви са подледните събития в САЩ на фона на неспирните протести там - вижте във видео материала. 

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук