В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Каква е правилната стратегия за валутна търговия при опасността от Brexit

Иво Сеизов, основател на Advisor.bg, в предаването В развитие, 16.06.2016

14:11 | 16 юни 2016
Обновен: 14:58 | 16 юни 2016
Автор: Севделина Илиева
Флагът на Великобритания за сега се вее редом до този на Европейския съюз. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg
Флагът на Великобритания за сега се вее редом до този на Европейския съюз. Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Инвеститорите трябва да изчакат развитието на референдума и да заемат по-дългосрочни позиции. Ясно е, че в момента пазарите са под натиск. В случай на стабилизиране през следващите 3 до 7 месеца ще могат да се възползват от валути и активи, които са загубили стойността си в следствие на спекулациите. Това каза Иво Сеизов, основател на Advisor.bg, в предаването "В развитие" с Делян Петришки и Велко Каменов по Bloomberg TV Bulgaria. 

Според него на този етап централните банки се държат разумно. "От една страна те се опитват да предизвикат по-агресивна покупка на акции и облигации от пазарните участници и да успокоят инвеститорите, че няма да има срив на пазарите при Brexit. От друга страна се въздържат от прекомерни действия." По думите на експерта спекулациите, че централните банки ще започнат да купуват книжа от пазара с цел да предотвратят борсов крах са твърде пресилени и е твърде рано да се мисли, че ще се стигне до такъв хаотичен дисбаланс. 

Той изрази очаквания действията на Bank of England да са изключително умерени и в унисон с тези на останалите централни банки. "Каквото и да е решението на референдума, очаквам паундът да възстанови частично загубите си от последния месец"

Чуйте повече във видеото с целия коментар: