В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Българското здравеопазване е сред най-добрите в Източна Европа

В развитие, 22.04.2016

21:22 | 22 април 2016
Автор: Кирил Петков
Илиан Григоров, изп. директор на Сити Клиник Груп Истанбул. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Илиан Григоров, изп. директор на Сити Клиник Груп Истанбул. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Чрез тази голяма сделка, инвеститор като Acibadem дава висока оценка не само на нас, Сити Клиник или Токуда, като корпоративни субекти, но и конкретно за индустрията, в която работим, а и на цялата страна, като място за правене на бизнес. Това каза Илиан Григоров, съосновател и изп. директор на Сити Клиник Груп Истанбул в своя коментар за сделката, с която Acibadem придобива Токуда и я слива с лечебните заведения на Сити клиник. Това е атестация, че българското здравеопазване до някаква степен има изключително положителни аспекти.

„Представителите на Acibadem , дадоха изключителна оценка не само за нашите дружества, а и за това, че България структурно е една от най-добрите страни в Източна Европа за предоставяне на здравеопазване. Имаме една система, която вече 15 години функционира и създава добър баланс между частно и държавно здравеопазване. Осигурява добър достъп и сравнително лесно и прозрачно движение на средствата в областта на здравеопазването“.

По думите на Григоров проблемите на сектора са няколко - голяма фрагментираност на пазара, пренебрегването на доболничната помощ, футболизирането на пациента. „Духът на реформата е изключително позитивен. Адресират се точните проблеми. Голяма част от съпротивата към реформата е заради шоковия начин, по който тя се имплементира“. 

Вижте целия коментар: