В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Американските индекси показват устойчивост въпреки негативните събития

Д-р Магдалена Иванова, главен редактор на www.bloombergtv.bg, В развитие, 02.06.2020

12:34 | 2 юни 2020
Д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на www.bloombergtv.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Д-р Магдалена Иванова, гл. редактор на www.bloombergtv.bg. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американските индекси показват изключителна устойчивост на фона на смущаващите събития от различен характер. Изглежда инвеститорите успяват да запазят оптимистичната си нагласа след разхлабването на мерките срещу разпространението на коронавируса. Това каза д-р Магдалена Иванова, главен редактор на www.bloombergtv.bg, в предаването “В развитие” с водещ Вероника Денизова.

“Оптимизъм има и на европейските борси”, посочи Иванова. По повод предстоящото заседание на Европейската централна банка по-късно тази седмица редакторът отбеляза, че очакванията са централните банкери да обявят увеличение на покупките на облигации. 

Според Иванова липсата на търговска сделка между Европейския съюз и Великобритания след Brexit е причината за нарастващите очаквания за въвеждането на нулеви лихви от Английската централна банка.

“Инвеститорите залагат, че Великобритания ще се присъедини към клуба на отрицателните лихви - доходността на някои от британските облигации вече е под нулата”.

Цената на златото Иванова определи като “стабилна”. Тя отбеляза, че основна причина за поскъпването на благородния метал през 2019 г. са били търговските спорове между Вашингтон и Пекин, а разпалването им през тази година отново дава подкрепа на цената му.

Вижте целия разговор във видео материала.

Видеа с всички гости на предаването “В развитие” гледайте тук