В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Fiat Chrysler и PSA се допълват учудващо добре

Константин Томов, автор на „Колела“, В развитие, 01.11.2019

13:38 | 1 ноември 2019
Обновен: 13:38 | 1 ноември 2019
Константин Томов, автор на „Колела“. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Константин Томов, автор на „Колела“. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Сливането между Fiat Chrysler и PSA изглеждаше като комично решение преди години. Това са две компании, които в рамките на последното десетилетие бяха на ръба на банкрута. Те обаче бяха изправени на крака от много смели визионери, а към момента се допълват учудващо добре. Това каза Константин Томов, автор на „Колела“, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„Fiat Chrysler и PSA не са преки конкуренти в почти никоя точка по света“, посочи Томов.

„PSA има силно присъствие в Европа, сравнително по-слабо в Африка, Азия, Латинска Америка и почти не присъства в Северна Америка. Основната тежест на Fiat Chrysler е на северноамериканския пазар“.

Според госта друго предимство от обединението между двата производителя на автомобили е добрата експертиза, с която разполагат и могат да обменят, както и достъпът на PSA до марки в луксозния сегмент.

„Опитите на Peugeot да направи своя собствена луксозна марка за момента не са кой знае колко успешни“.

Томов коментира и предизвикателствата пред компаниите по отношение на новите тенденции.

„При електрификацията нито Fiat Chrysler, нито PSA е визионер“, посочи експертът. По негови думи обаче това не е проблем, тъй като все още никой не знае как точно ще се случи електрификацията.

„Междувременно Chrysler е основният партньор в опитите на Google да създаде напълно автономно управление“, припомни Томов. Той добави, че предстои да видим дали това споразумение ще продължи да съществува в рамките на големия алианс.

Вижте видео с целия коментар.