В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки

Има ли балон при предприемачеството?

Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Iuvo Group, В развитие, 19.06.2019

19:00 | 19 юни 2019
Обновен: 21:05 | 19 юни 2019
Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Iuvo Group. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Iuvo Group. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Балон при предприемачеството има в световен мащаб, просто той скоро достигна България. През този етап на висок ръст все пак трябва да се мине - това е част от нормалния цикъл на съзряване на един бизнес, а по-късно ще последва и моментът на отрезвяване, в който ще останат само стабилните модели. Това каза Ивайло Иванов, изпълнителен директор на Iuvo Group, в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки

Гостът коментира придобиването на 20-процентен дял от Германската Varengold Bank AG в платформа за споделено кредитиране Klear.

"Ако се замислим за развитието на пазара в Европа, стъпката беше логична - очакваше се традиционните финансови модели да започнат да обръщат внимание на бранша. Това говори за едно повишаване на доверието и вдига интереса към дейността на подобни компании".

Към момента Iuvo Group е в етап на растеж и подреждане на нещата така, че да ускори развитието си, посочи Иванов.

"Не е невъзможно традиционна банка да е следващият стратегически инвеститор в компанията, зависи от синергиите, които тя ще иска да намери".

Гостът коментира и въвеждането на регулации от Европейската комисия върху електронните разплащания, като поясни, че те трябва да влязат в сила до края на 2019 г. 

"Рамката е доста доста бизнес ориентирана... Едно от най-положителните неща в нея е размерът, до който се позволява да се събират средства, без да се изисква т.нар. проспект – 8 млн. евро".