В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Инициативите на младите българи зад граница

Валентин Михов, зам.-председател на Милениум клуб България, В развитие, 28.12.2016

18:22 | 28 декември 2016
Автор: Севделина Илиева
Валентин Михов, зам.-председател на Милениум клуб България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Валентин Михов, зам.-председател на Милениум клуб България. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Младите хора както в България, така и навсякъде в Европа и САЩ, имат нужда активно да се занимават не само с политика, а и с общественополезна дейност и наистина да повярват, че могат да постигнат промени. Нашата цел е да ги мотивираме да си мислят, че политиката не е мръсна дума и много неща зависят от тях. Това обяви Валентин Михов, зам.-председател на Милениум клуб България, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова по Bloomberg TV Bulgaria.

Клубът представлява организация на млади българи в чужбина, родени след 1 януари 1981. Официалните й членове към момента са 100 и има шест комитета - в Лондон, София, Ню Йорк, Милано, Париж и Франкфурт. Публикациите й достигат до над 10 00 хил. души.

Сред инициативите, с които се занимава от създаването си през март, са официалната българска кандидатура за генерален секретар на ООН на Ирина Бокова, както и проект за подпомагане на легализацията на чуждестранни дипломи в България.

Според Михов политическата ситуация в България е отражение на случващото се в Европа и САЩ, като докато в САЩ и Великобритания има по-скоро протестен вот срещу елитизма, в България се откроява липсата на съдебна реформа и корупцията. Той посочи именно справедливостта и върховенството на закона като начин за връщане на повече млади българи в страната. 

Вижте целия разговор във видеото: