В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Европейските акции ще запишат най-слабия си март от пандемията насам

Пазарен коментар на Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, "В развитие", 31.03.2023 г.

15:50 | 31 март 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските акции ще запишат най-лошия си март след срива, предизвикан от пандемията през 2020 г.. Това каза Лий-Ан Геранс, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Веселина Спасова.

 

Свързаните с потреблението акции се представиха по-добре, а банките отстъпиха, докато индексът Stoxx Europe 600 се повишава  с 3 десети от процента. Това се случва, след като по-рано инфлацията в еврозоната се понижи с най-много в историята

Индексът FSTE се повиши незначително с 2 десети от процента. DAX в Германия и CAC във Франция се търгуват на зелено.

Фючърсите в САЩ имат подобно представяне, като тези от S&P 500 са с леко повишение от близо 0,2%. Фючърсите на NASDAQ 100 обръщат печалбите си и сега се търгуват с без промени в стойностите, но с вероятност за понижение.

Доларът поскъпва, частично компенсирайки слабостта си през този месец – Доларовият индекс на Bloomberg се покачва с 2 десети от процента.

Паундът се понижава спрямо долара и се търгува на 1,236 Доходността на облигациите се стабилизира в края на едно тримесечие на резки колебания.

На другите пазари - петролът се търгуваше на червено, като суровия WTI си върна част от печалбите и сега добавя 3 десети от процента и струва около 74 долара за барел.

Златото се промени слабо днес, но се насочи към най-голямото месечно увеличение от юли 2020 г. насам.

Биткойнът е на път да приключи най-доброто си тримесечие от март 2021 г. насам с ръст от около 70%. Също така днес президентът на ЕЦБ Кристин Лагард изнася ключова реч във Флоренция.

Работниците на Терминал 5 на летище Хийтроу ще започнат 10-дневна стачка, ако преговорите по заплатите между ръководството и синдикатите се провалят.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.