В развитие

Всеки делник от 12 до 14 часа и от 18 до 20 часа
Водещ: Вероника Денизова

Акциите в Европа догонват ръста в САЩ

Пазарен коментар на Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, "В развитие", 01.12.2022 г.

14:55 | 1 декември 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

В първия ден на декември европейските акции са на високо ниво, догонвайки снощното рали на американските акции. Това каза Силвия Климаки, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" с водеща Вероника Денизова.

STOXX 600 се покачи при отварянето с 8 десети от процента - чувствителни към лихвите сектори като технологиите и недвижимите имоти се представиха по-добре, докато енергетиката изостана.

DAX в Германия е по-висок с 6 десети от процента. Във Франция CAC е по-висок с близо 1-десета от процента и е нараснал с близо 20% от най-ниското си ниво през септември и е на прага на навлизане в бичи пазар.

В Обединеното кралство, FTSE 100 също се повиши с близо 2 десети от процента.

Aкциите в САЩ се повишиха вчера, след като Джером Пауъл каза, че централната банка може да забави темпото си на повишаване на лихвените проценти веднага след срещата си през декември.

Фючърсите на NASDAQ 100 и на S&P 500 са без промяна преди отварянето на "Уолстрийт".

Във валутния пазар доларовият спот индекс на Bloomberg е надолу. Паундът е по-висок с четвърт процент, търгувайки се на 1.20 долара.

Цените на петрола се колебаят след три дни на печалби заради развитието на Covid политиката в Китай. Златото напредна след ръст от 1,1% вчера.

Целия коментар може да гледате във видеото.

Всички гости на предаването "В развитие" може да намерите тук.