Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Потребителите на Twitter ще могат да таксуват последователите си

Новата функция Super Follows на технологичния гигант ще стартира през тази година

11:06 | 26 февруари 2021
Обновен: 11:06 | 26 февруари 2021
Автор: Станислава Цветкова

Twitter даде първи подробности за потенциален абонаментен продукт, който ще позволи на хората да таксуват последователите си за достъп до специално съдържание или преживяване. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в ефира на предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова. 

„Действията на Twitter са част от по-широкото усилие на платформата за диверсификация на източниците на приходи и предоставяне на възможност на високопрофилните потребители да печелят пари от услугата“, коментира Попов.

„Компанията спомена нова функция, наречена Super Follows, която тя описа като „абонамент за акаунт“, при който потребителите могат да таксуват други в услугата за определено съдържание. Това може да са ексклузивни туитове, специален достъп до директни съобщения с друг потребител, аудио разговори или платен бюлетин“.

Очаква се Super Follows да бъде достъпна още през тази година.

„Акциите на Twitter се покачиха до рекордно високи стойности по време на обявяването на продукта и заради оптимистичната прогноза за продажбите“, посочва Попов.

„Базираната в Сан Франциско Twitter наскоро закупи стартъпа за бюлетини Revue, а мениджъри заявиха, че са развълнувани от възможността да позволят на създателите на нюзлетъри да изградят плащаща аудитория за услугата. Компанията обмисля също така „бакшиш“, или вариант да позволи на потребителите да дарят пари на хора, които обичат да следват, и да таксуват за Tweetdeck“, коментира още той.

Попов цитира Дантли Дейвис, главен дизайнер в Twitter, според когото финансираният от аудитория модел, при който абонатите могат директно да финансират съдържанието, което оценяват най-много, е траен стимулационен модел, който привежда в съответствие интересите на създателите и потребителите.

Предполага се, че Twitter ще взема част от абонаментната такса.

Целия технологичен коментар може да видите във видеото. 

Повече новини от света на технологиите може да прочетете на Investor.bg