Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

HBO GO се трансформира в HBO MAX в Европа

Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg,  Бизнес старт, 04.12.2020

09:57 | 4 декември 2020
Обновен: 11:35 | 4 декември 2020
Автор: Станислава Цветкова

Видео стрийминг услугата HBO GO ще започне да се ребрандира и надгражда в HBO Max в Европа. Очаква се това да се случи поетапно през първото полугодие на 2021 г. Това заяви Бойчо Попов, главен редактор на сайта Investor.bg, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

Новината официално бе разкрита по време на провеждащия се онлайн тази година форум Web Summit 2020 от ръководителя на HBO Max Global Андри Форсел.

„От HBO България все още не разкриват кога промяната ще се случи и у нас. Добрата новина е, че потребителите ще получат достъп до хитови заглавия. Планът е да има голямо препокриване със съдържанието, което е налично в САЩ. Европейската услуга също така ще се обогати със съдържание, което може да не е налично във всички региони, където оперира компанията“, коментира Попов.

Главният редактор на Investor.bg коментира, че амбицията е всички оригинални продукции на HBO GO и HBO MAX да бъдат с едновременна премиера в Европа, като все още не е ясно дали дали цената ще бъде променена. Попов обаче цитира компанията, от която поясняват, че тя ще остане конкурентна на останалите.

„Междувременно от Warner Bros заявиха, че ще пуснат всичките си премиери едновременно както в кино салоните, така и на платформата си HBO MAX. Това е най-драстичната крачка, която компанията прави до момента в елиминирането на ексклузивността, с която киносалоните се ползваха десетилетия наред. Ще видим дали това няма да доведе до убиването на тези киносалони“.

Компания планира да похарчи 4 млрд. долара за изграждането на MAX през следващите години, а Warner Media очаква годишните приходи от абонаменти, съдържание и реклама да достигнат 5 млрд. долара до 2025г.

Целия разговор гледайте във видеото.

Повече новини от технологичния свят четете на Investor.bg