Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Веселин Налбантов: Зимният туристически сезон е провален

Веселин Налбантов, член на Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Бизнес старт, 26.11.2020

10:02 | 26 ноември 2020
Обновен: 14:23 | 26 ноември 2020
Автор: Радостина Ивчева

Държавата трябва да действа по-адекватно, за да спаси поне летния туристически сезон. Това заяви Веселин Налбантов, член на Изпълнителното бюро на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

 „Зимният сезон вече е провален и трябва да работим да не се провали и летният“.

Според него държавните бази трябва да бъдат преобразени в такива за карантиниране на заразени с коронавирус туристи. По думите на Налбантов трябва също така карантинираните туристи, независимо дали са българи или чужденци, да бъдат на държавна издръжка. Той даде пример за подобни дейности в  Гърция, Китър и Тайланд.

„Ние трябва да покажем, че смя готови да се справим, защото не отпадне ли пандемията, ние сме загинали догодина“.

На въпрос на водещия дали БХРА е готова със списък от необходимите мерки за подкрепа, Налбантов заяви, че „държавата бяга от този разговор“.

Той посочи още, че банките не работят с бизнеса и се обяви за удължаване на кредитния мораториум. По думите на Налбантов Българската банка за развитие още не е отпуснала безлихвените кредити, обещани при първата вълна от ограничения.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.