"Новото нормално" в бизнеса - повече дигитализация и бързо развитие

Николай Стоянов, основател на Influence Vibes, Бизнес среща, 28.07.2020

21:00 | 28 юли 2020
Обновен: 12:59 | 30 юли 2020
Автор: Стефимир Гроздев

"Новото нормално" е бизнесът да бъде отворен, дигитализиран и ориентиран към печалби, производство и бързо развитие. Това мнение изрази Николай Стоянов, основател на Influence Vibes, в предаването "Бизнес среща" с водещ Таня Кръстева.

Основният пазар на Influence Vibes е в Северна Америка, Западна Европа, Южна Америка и Азия. По думите на госта конкуренцията е сериозна. Първоначалната инвестиция е била 5 хил. лв., разкри още той.

Компанията също е усетила влиянието на коронакризата. Но са успели да задържат основните си клиенти на фона на това, че работят с тях в дългосрочен план с тях. В момента Николай Стоянов вижда добри перспективи пред развитието на Influence Vibes.

"Най-търсените услуги в момента са реклама в търсачките и социалните мрежи, PR и оптимизация за търсачките".

Маркетинг за подбор на персонала е нова услуга, която компанията предлага. По думите на госта има глад за кадри в момента въпреки кризата. Промяната се състои в това, че се предпочита хората да работят дистанционно.

"Стартиращите компании показват активност и са по-гъвкавои и смели от големите, при които нещата стават бързо и бюрократично".

Политически маркетинг в социалните медии

По темата за политическия маркетинг в социалните медии Стоянов отбеляза, че тази наука в чужбина е прозрачна и се ползва за повече натрупването на повече последователи на дадена кауза. "В България се използва по-различно, нивото на политически маркетинг в социалните медии е много по-ниско", поясни той.

Според него всеки политически лидер трябва да има добър екип от съветници по отношение на публикуването на качествено съдържание, което оптимално да се случва от два до три пъти на ден.

Николай Стоянов е на мнение, че стартъпите харчат огромни суми пари за маркетинг и назначаване на много хора, но по думите му много процеси могат да се оптимизират и без такива разходи. "Големите компании отделят повече от 70% от бюджета си за сигитален маркетинг", изтъкна от друга страна той.

Целия разговор вижте във видеото.

Всички гости на предаването "Бизнес среща" вижте тук.