Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Ученици разработват обучителни роботи за деца

Руси Шишманов, EduBots, Светлана Савова, ръководител на проекта "Teenovator", Бизнес старт, 25.06.2020

10:55 | 25 юни 2020
Обновен: 13:33 | 25 юни 2020
Автор: Цветан Кръстев

Тазгодишното състезание на Teenovator беше доста предизвикателно заради ситуацията с коронавируса. Успяхме успешно да проведем събитието на открито в „Борисовата градина“, на което младежи получиха заслужено признание за труда си през годината. Това каза Светлана Савова, ръководител на проекта "Teenovator", в предаването "Бизнес старт" с водещ Живка Попатанасова.

"Учениците работиха по различни теми, които засягат социални елементи. Първо място спечели отбора на EduBots, който разработва обучителни роботи".

Руси Шишманов от EduBots, коментира, че водещата им цел е да улеснят децата, които искат да правят първите си стъпки в роботиката.

"Роботиката ще бъде в ежедневието. Вече се вижда как постепенно роботите навлизат все повече в ежедневието ни. Има много роботи, които помагат в домакинството, както и индустриални роботи, които са много важни, тъй като улесняват производството".

Той обясни, че в момента водят преговори за финансиране на стартъпа.

"Ако успеем да получим финансиране, мислим да разработим втори робот. При първия робот детето се учи на базови неща, с втория робот детето ще използва по-сложни алгоритми".

"В момента преговаряме да продадем част от компанията си за 10 хил. лева. Нашата цел е хората да знаят кои са Edubots", утчони Шишманов.

Вижте целия разговор във видеото.

Всички гости на "Бизнес старт" вижте тук.