Бизнес старт

Всеки делник от 7:00 часа
Водещи: Живка Попатанасова и Христо Николов

Цена за гараж в Русе - между 4000-8000 евро

Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, „Бизнес старт“, 01.07.2019 г.

11:23 | 1 юли 2019
Обновен: 11:16 | 2 юни 2020
Снежана Стойчева, мениджър на Imoti.net, „Бизнес старт“, 01.07.2019 г.

Имотният пазар в България се намира в известно спокойствие, макар цените на недвижимото имущество да показват някои неестествени закономерности в различните градове. Подобен извод можем да направим от анализа на мениджъра на сайта Imoti.net Снежана Стойчева за предаването „Бизнес старт“ с водещ Христо Николов.

„За Русе цената от 4000-8000 евро за гараж изглежда висока, но в града това се приема спокойно“.

На повечето места в страната се наблюдава лек спад в броя сключени сделки напоследък, като само София, Варна, Бургас и Велико Търново отчитат минимален ръст, коментира още Стойчева. Новото строителство е притегателно за купувачите, като дори често се инвестира „на зелено“.

„В Плевен наемите растат – цената е между 400 и 600 лв., като дори има жилища и за 1000 лв. на месец. При продажбите разликата е осезаема – кв. м. за двустаен апартамент е между 400-700 евро“.

Благоевград се очертава, като притегателна сила за новодомците и противно на предположенията, че се търсят маломерни жилища, заради студентите, там интересът е най-голям към жилища с две спални, казва още мениджърът на Imoti.net.

„В Благоевград се наблюдава интерес, освен от руснаци, от македонци и гърци. Независимо, че градът е студентски, няма интерес към маломерните жилища. Наблюдаваме ръст в сделките за тристайни и двустайни апартаменти. Много често се инвестира „на зелено“. Най-голямо е търсенето и предлагането в идеалния център на града“.

Вижте видеото от анализа на имотния пазар.