Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Изпълними ли са плановете на Тръмп за американската икономика

Аспарух Карастоянов в Бизнес старт, 23.01.2017

09:20 | 23 януари 2017
Обновен: 09:20 | 23 януари 2017
Автор: Кирил Петков
Аспарух Карастоянов от Българо-американски търговско-икономически съвет към БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria
Аспарух Карастоянов от Българо-американски търговско-икономически съвет към БТПП. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Видяното в първото изявление на Доналд Тръмп е знак, че предстои замяна на т.нар. либерални подходи в управлението с ясно лидерско присъствие. Лидерското присъствие предполага бързо дефиниране и решаване на проблемите. Това каза Аспарух Карастоянов от Българо-американски търговско-икономически съвет към БТПП в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Иван Нончев.

"Имате един бизнесмен, който е доказал с действията си, че държи на думата си". 

Ако се разгледа много добре всяко едно планирано и съобщено решение на Доналд Тръмп ще се види едно - ясна икономическа оценка на ефекта, който може да бъде постигнат, категоричен бе гостът.

"Радвам се, че Тръмп бе избран, защото бизнесът най-после ще заеме подобаващото му се място в управлението. Напълно ясно е, че той играе голяма роля в политиката, но при либерално-демократичните процеси бизнесът управлява безнаказано, а тук се търсят определени рамки на това управление".

Какво ще се случи с търговските партньори на САЩ? Какви са паралелите между американската, българската, европейската политика? Каква е причината да се стигне до Brexit? Кои са завоалираните заявки на политиците в Европа? Дойде ли краят на "лигавото управление"? Какво е бъдещето на Европейския съюз?

Вижте целия коментар: