Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Зукърбърг подготвя конкурент на Twitter чрез Instagram

Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, "Бизнес старт", 22.05.2023 г.

12:00 | 22 май 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Instagram планира да пусне текстово приложение, което ще се конкурира с Twitter. В момента компанията тества идеята за проекта с известни личности и инфлуенсъри, каза Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, в ефира на предаването "Бизнес старт" с водеща Роселина Петкова.

Instagram води дискусии с избрани създатели от месеци, въпреки че никой от тях не е имал достъп до пълната версия на приложението, според източници на Bloomberg.

Приложението, което ще бъде отделно от Instagram, но ще позволява на хората да свързват акаунти, може да дебютира веднага през юни, според Лиа Хаберман, която преподава социален маркетинг в UCLA и публикува екранна снимка на ранно описание на приложението. В крайна сметка може да бъде съвместимо с други конкурентни приложения на Twitter, включително Mastodon.

Instagram, собственост на Meta Platforms Inc., не е коментирала веднага темата пред агенцията.

Хаотичното поглъщане на Twitter от страна на Илон Мъск накара някои потребители да потърсят алтернативи и създаде възможност за отваряне на пазара.

Mеждувременно Instagram изглежда е претърпяла срив в неделя вечерта в САЩ, като десетки хиляди потребители съобщиха, че нямат достъп до услугата.

Състоянието на Зукърбърг, което до голяма степен се състои от дела му в Meta, е нараснало с около 44 млрд. долара през тази година, което е най-голям възход сред милиардерите, които се следят от Bloomberg Billionaires Index.

Макар акциите на Meta да затвориха с лек спад в петък в Ню Йорк, промяната в политиката на Зукърбърг през последните месеци нареди акциите на второ място сред най-добре представящите се активи за тази година в S&P 500, като поскъпнаха с повече от 100% и увеличиха нетното му състояние до 89,9 млрд. долара.  

Защо Apple забранява на служителите си да ползват ChatGPT може да гледате във видеото.

Повече новини от света на технологиите може да намерите на Investor.bg

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да намерите тук.