Бизнес старт

Всеки делник от 9:30 часа
Водещи: Роселина Петкова и Христо Николов

Twitter вече струва наполовина по-малко, отколкото плати Мъск

Технологичен коментар на Бойчо Попов, гл. редактор на Investor.bg, 27.03.2023

13:22 | 27 март 2023
Автор: Bloomberg TV Bulgaria

Изтекла бележка на Илон Мъск в американската медия The Information показва, че пазарната стойност на Twitter вече е наполовина по-малка, от платената за социалната мрежа цена само преди няколко месеца. В бележката се посочва предложение към служителите, от което следва, че компанията се оценява на 20 млрд. долара, в сравнение с 44-те млрд. долара, за които Мъск я купи. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в своя технологичен коментар за предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Роселина Петкова.

Рязкото обезценяване на компанията следва бурното поглъщане от страна на Мъск. Няколко големи рекламодатели напуснаха платформата, а основният източник на пари за закупуването на компанията от страна на Мъск - инвестиционната компания Fidelity, отписа вече над 60% от стойността на своя дял.

Fidelity, която помогна на Мъск да финансира поглъщането си за 44 млрд. долара, намали балансовата цена на акциите си с 9,58% между края на ноември и края на декември. Това не е толкова рязко намаление, колкото това, което Fidelity направи след първия месец от управлението на Мъск (56% през ноември), но движението продължава в грешна посока.

През миналата седмица Apple е представила очилата си за смесена реалност пред 100-те топ мениджъри в Steve Jobs Theater, твърди Марк Гърман от Bloomberg. Повече по тази тема, както и още технологични новини може да прочетете на Investor.bg.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.