Идеи за оформяне на бяла спалня в модерен стил

10:29 | 23 октомври 2020
Обновен: 10:29 | 23 октомври 2020
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Идеи за оформяне на бяла спалня в модерен стил

Спалнята може да бъде вълшебна, мистериозна и специална... Тя е най-важната стая в дома на всеки човек. Тук можем да се отпуснем, да намерим усамотение, да възобновим силите си след тежкия ден и да намерим убежище от тревогите на забързаното ежедневие. Ето защо създаването на атмосфера на хармония, комфорт, чистота и топлина в тази стая е много важно.

Цветова схема

Първо, нека поговорим малко за същността на бялото. Бялото е цветът на чистотата, святостта и добротата. В митологията бялото се свързва с единството и цялостта. В източната философия фън шуй белият цвят се използва за изразяване на решителност, искреност и невинност. Заложете на бели комплекти спално бельо и завивки, но задължително ги съчетайте с одеяла и акцентни възглавнички с докосвания на цвят. Спалнята в бели тонове изглежда елегантна, докосваща и неприкосновена.

Стенна декорация

Може да създадете фокусна точка върху една от стените, а останалите три да оставите бели. Също така, съвременните спални изглеждат добре с окачени тавани и интегрирано LED осветление в стилистиката на интериорната схема.

Направете подовата настилка в по-тъмен нюанс, като използвате естествени материали. Това ще създаде акцент в интериора.

Мебели

Продължавайки темата за пространството и свежестта, повечето съвременни дизайнери препоръчват да не претрупвате стаята с твърде много допълнителни мебели. Необходими за спалнята са легло, едно или две нощни шкафчета, стол и тоалетка, гардероб и ракла за спално бельо. Цветовата схема на тези мебели също не е необходимо да бъде изцяло в бяло. Напротив, малки цветови отклонения ще вдъхнат живот в стаята.

Прозорци

Важна роля в интериора на спалнята играе дизайнът на прозореца. Той трябва да се разглежда не само като източник на светлина, но и като част от интериорната схема. Също така той има не по-малко значима практическа роля, ето защо предлагаме да обърнете внимание на остъкляването и звукоизолацията. Добър вариант би било инсталирането на пластмасови прозорци с многокамерен профил. Трябва да има лесна отваряща функция, тъй като свежият въздух не може да бъде заменен с нищо друго.