Колко важни са всъщност бонус офертите в сайтовете за онлайн залози?

16:18 | 8 април 2022
Автор: Bloomberg TV Bulgaria
Снимка: Nostrabet
Снимка: Nostrabet

Съществен елемент и постоянно предимство на онлайн спортните залози са наличието на специални оферти. Тези промоции са неразделна част от бетинг платформите. И докато повечето опитни играчи знаят колко много може да им донесе един обикновен бонус код Бет365, все още съществуват по-мними потребители, за които промоциите специалните оферти не са чак толкова специални, ами дори и рискови. Къде точно е истината?

Лъжат ли ни с бонусите си съвременните букмейкър?

Интернет измамите са достатъчно много на брой днес, за да накарат по-малко опитните играчи да се усъмнят в специалните оферти на днешните букмейкърски сайтове. Но истината е, че когато промоцията е ясно разяснена и разполага със своето каре с правила и начини за използване, няма как да говорим за измама или лъжа. Напротив, надеждните компании са изключително стриктни в точното и разбираемо обяснение за всяка една от процедурите и услуги, които предлага. Те са особено подробни в описанието си на всяка една отделна оферта. Нещо повече – бонусите в бетинг сайтовете не са задължителни, те са пожелателни и всеки може спокойно да ги подмине, ако се съмнява в тяхната рентабилност и доходност. За да се разбере обаче колко печеливша е дадена промоция, задължение за всеки играч е да прочете детайлите относно нейното използване и начин на превъртане, ако такова е предвидено.

Защо букмейкърите предлагат промоции на клиентите си?

Разбира се, основната идея на една бетинг компания с цялата си бонусна система, е да събуди интерес и да изпъкне в изключително конкурентната си ниша, в която оперира. Двата типа промоции, които букмейкърите обикновено предлагат, разкриват и основните им бизнес цели. От една страна, са така наречените бонуси за добре дошли. Това са начални, първи специални оферти, предвидени за потребителите. Те се дават, когато нов играч регистрира официален акаунт в конкретната платформа. Целта на букмейкъра в случая е да привлече повече нови клиенти. От друга страна обаче са така наречените бонуси за активни играчи. Тяхната цел е по-скоро да запази наличните потребители на платформата. Идеята е да ги направи лоялни клиенти, което допълнително се постига и със средствата на познатите ВИП клубове и програми за лоялност. Разбира се, всичко е въпрос на мениджърско решение от маркетингова гледна точка колко и какви специални оферти ще предложи една компания. По-опитните маркетолози ще се съгласят, че много по-ценно е не да привлечеш нови клиенти, а да задържиш наличните такива. Добрата новина е, че преди букмейкърите масово предлагаха главно стартови оферти, но днес се наблюдават все повече компании, които са изключително активни в предложенията си за лоялните потребители. Друг подход за един букмейкър да запази интереса на аудиторията е да въвежда нови, различни от всички останали на пазара бонуси. Подобна задача обаче не е особено лесна предвид наличието на много опитни играчи, които обикновено са първите, въвеждащи иновативна специална оферта без аналог на пазара.

Без значение колко време вече играете в онлайн бетинг сайтове, никога не забравяйте да се запознаете с условията и правилата за използване на всеки бонус, който ви се предлага. По този начин ще извлечете максимална полза от него, а и ще намалите финансовия риск в своята игра. Освен това, запознаването с правилата и условията на една бетинг страница, без значение за коя услуга точно става дума, е част от общия призив за спазването на принципите за честна и отговорна игра.