В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Кои са събитията на седмицата?

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, В развитие, 30.03.2020

Снимка: Paul Hanna/Bloomberg Снимка: Paul Hanna/Bloomberg

В началото на миналата седмица кабинетът обяви създаването на Медицински експертен съвет, който ще събира информация за световните практики в лечението. Според премиера Бойко Борисов ще работи като мозъчен тръст и ще подпомага министрите при взимането на икономически и социални решения. Това каза Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

“Още 200 милиона лева дълг под формата на държавни ценни книжа ще бъде поет на 6 април, когато Българската народна банка ще проведе поредния аукцион за продажба на ДЦК. Лихвоносните съкровищни облигации ще са със срочност пет години, с фиксиран лихвен процент с падеж 15 януари 2025 г”, каза още Попов.  

Той посочи, че в Германия Бундестагът е приел различни мерки на федералното правителство за смекчаване на икономическите последици от пандемията на коронавируса.  

“Допълнителният бюджет за текущата година предвижда нови задължения в размер на 156 млрд. евро. Твърди се, че "Фондът за икономическа стабилизация" (WSF) има обем от 600 милиарда евро и освен кредитни гаранции и подкрепа за ликвидност ще позволява държавно участие и директни плащания към компаниите. Освен това, наред с други неща, беше приет мораториум върху гоненията от жилища за наематели и търговци”. 

Кои са останалите акценти от изминалата седмица? Кои събития ще бележат тази седмица?

Целия разговор вижте във видеото.  

 

 

Последни новини
Още от В развитие