В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Пазарните движения - предвидими, моментната ситуация - рай за спекулантите

Мартин Митренцев, форекс анализатор, В развитие, 20.11.2019

Моментната ситуация на пазарите е рай за спекулантите. Движенията са логични и предвидими. Това мнение изрази форекс анализаторът Мартин Митренцев в предаването "В развитие" с водещ Делян Петришки.

"Днес настроенията на търговския фронт се обърнаха и Пекин реагира гневно на законопроект от САЩ, който позволява на САЩ да ограничи търговските предпочитания на Китай, ако те не спазват политическата автономия на Хонконг. Говорител на китайското външно министерство определи това като "външна намеса" в ситуацията там".

Мартин Митренцев отбеляза, че днес е бил приет още един проектозакон от Сената, който е в подкрепа на протестиращите в Хонконг и затруднява запасяването със сълзотворен газ и гумени куршуми на хонконгската полиция. "Това наля допълнително масло в огъня що се отнася до търговската сделка предвид коментарите на Доналд Тръмп, че ще увеличи тарифите на китайски стоки, ако не бъде постигната първата фаза на сделката", смята той.

"Виждаме спад на азиатските борси днес. Щатските борси за втори пореден ден отварят на червено след рекордите преди това".

"Въпреки това имаме средно 6,4% ръст при щатските индекси за последните седем седмици. Трите намаления на основния лихвен процент също подпомагат ръста на индексите. Търговската сделка се очаква да бъде постигната през второто тримесечие на 2020 г.", уточни анализаторът.

Митренцев разкри, че почти няма движение в цената на долара в последните дни. "Що се отнася до валутната двойка евро-долар, движенията са в рамките на 20-30 пипса", допълни той.

 

Последни новини
Още от В развитие