В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Български бизнес форум: Промотираме България като лидер в иновациите в Европа

Димитър Василев, председател на Български бизнес форуми, В развитие, 14.10.2019

В събитието Innowave Summit 2019 тази година залагаме на две основни направления - едното е насочено към иновации в бизнеса, иновативни подходи в маркетинга и потребителското, продажбеното и следпродажбането обслужване, както и за дигитализация на бизнеса. Отделно са технологичните иновации и привличане на рисков капитал, разкри Димитър Василев, председател на Български бизнес форуми, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

Димитър Василев припомни, че конференцията е започнала преди 5 години като събитие, насочено предимно към стартъпи и млади предприемачи. "Преди 2 години то привлича около 1000 посетители", каза още той.

"През миналата година постигнахме рекордния брой посетители извън столицата - 3000. Тази година сме си поставили целта те да станат 5000", отбеляза гостът.

"Целта на конференцията е да промотираме Варна и България като подходящи за инвестиции дестинации, като атрактивни локации и едни от лидерите в иновациите на европейско ниво".

"Да произвеждаме локално и да продаваме глобално" - така гостът описа как най-добре би се позиционирала страната.

Квалификация за Startup World Cup

По повод състезанието Димитър Василев уточни, че в момента има над 2000 апликации с кандидатствали компании, като малко над 70% са българските.

"Над 2500 инвеститори ще могат да видят 40-те най-добри стартъпа в света в САЩ. При нас състезанието ще протече на втория ден от конференцията. Разделено е на три етапа. Всяка компания ще може да презентира продукта си в рамките на 5 минути".

Дигиталната трансформация на българската икономика

По отношение на дигиталната метаморфоза у нас Димитър Василев отчете, че през последната година е започнат проект, който е първи по рода си в Централна и Източна Европа и това е първото "стартъп село", където има инфраструктура, интернет, спа и уелнес услуги.

Освен това гостът изтъкна, че в момента се работи сериозно върху създаване на партньорство между България и Румъния в този план.

 

Последни новини
Още от В развитие