В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Най-вероятно Фед ще запази лихвите на 2,25%

Мартин Митренцев, форекс анализатор, „В развитие“, 11.09.2019 г.

Насрочената среща на Федералния резерв за идната седмица традиционно привлича вниманието на инвеститорите по света, като, според форекс анализатора Мартин Митренцев, основният лихвен процент ще остане на нивото от 2,25%. Коментарът си той направи за предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

„По мое мнение лихвата ще остане на 2,25% и пазарите го калкулират с положителните си реакции от началото на седмицата“.

Покачването на доларовия индекс с 0,4% предизвиква интерес, като една от най-сериозните причини за това е изключително агресивният подход на Тръмп към Фед, коментира Митренцев.

Още по темата

„Най-интересната новина на пазарите е решението на Китай да освободи от високата си ставка част от американския внос, но и да запази 25% мита върху  земеделски стоки. Свинско месо, соя, царевица - всичко това остава под тези тарифи“.

За спада на петрола най-голямо отражение дава отчета на ОПЕК, в който се дават индикации за намаляване на световното търсене с 60 000 барела на дневна база, казва още анализаторът.

Защо датите 17 и 18 октомври са най-важните за британския паунд може да научите от видеото

Последни новини
Още от В развитие