В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Златото достигна най-високата си стойност от 6 години

Д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, В развитие, 27.08.2019

Настроенията на пазарите са доста колебливи. Азиатските пазари отчетоха понижения. От началото на август наблюдаваме колебливи движения в различни посоки. Това каза д-р Магдалена Иванова, форекс редактор в Investor.bg, в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.

"Има пренасочване към други активи като злато и сребро. Има интерес и към облигационните пазари на фона на отрицателната доходност в САЩ и Европа".

Златото вчера достигна най-високата си стойност през последните 6 години и премина границата от 1550 долара за тройунция, което е ключово ниво за много от анализаторите, коментира Иванова.

"В същото време златото е с 20% над последния си връх и за много анализатори то е достатъчно скъпо, за да се преосмисля дали е удачно да се пренасочват средства към него. Това се случва на фона на цялата несигурност на останалите пазари. Вчера златото поскъпна с близо 1%".

В последните сесии златото остава стабилно. Най-вероятно то ще продължава да привлича интереса на пазарите. Говори се, че централните банки изкупуват злато и увеличават златните си резерви, заяви тя.

Не се променят очакванията за рецесия в САЩ, допълни Иванова.

Вижте целия разговор във видеото.

Последни новини
Още от В развитие