В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Klear очаква ускорено развитие след 20-процентното придобиване от Varengold Bank

Сергей Пантелеев, управител на Varengold Bank-клон София; Лоик льо Пишу, изп. директор на Klear, В развитие, 14.06.2019

Германската Varengold Bank AG е идеалният финансов партньор за базираната в България платформа за споделено кредитиране Klear по много причини. Банката предоставя финансови ресурси за осигуряване на ликвидност, възможност Klear да подобри способността си за предоставяне на кредити на клиенти, както и капитал в компанията, чрез който тя да ускори развитието си. Така Лоик льо Пишу, изп. директор на Klear, коментира придобиването на 20-процентен дял в платформата от Varengold Bank в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Klear ще задържи контрола върху компанията като основател, което е много важно, коментира Льо Пишу.

Навлизането на стратегически инвеститор като Varengold Bank няма да промени ценностите на Klear. Двете дружества ще нагодят стратегиите си, което ще им даде много повече власт за развитие“.

Според госта сделката ще даде възможност и за навлизането на Klear на множество пазари в Централна Европа и Източна Европа, накъдето са и основните ѝ амбиции.

„Компанията се цели да създава, репликира и прави копие на платформата почти навсякъде, основно на пазарите в ЦИЕ“.

„Оперираме на пазар, в който времето е от голямо значение. Живеем в регион, който повечето инвеститори възприемат като хомогенна част. Това обаче не е така, разбира се, всяка една страна има своите специфики“, така коментира сделката Сергей Пантелеев, управител на Varengold Bank-клон София.

Ако гледаме процентното изражение, забравяйки номинала, скоростта, с която услугите предлагани от Klear, се развиват на пазара, е екстремно бърза, коментира той, посочвайки, че банкирането в бъдеще няма да остане дейност единствено на банките.

Стратегията на Varengold Bank е да подкрепи компании и физически лица, които по една или друга причина нямат достъп до финансиране. За момента компанията се насочва към дружества, които доскоро са били стартъпи, а вече са успешни бизнеси“.

 

Последни новини
Още от В развитие