В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Успехът в Деня на акциите на БФБ е в привличането на нови клиенти

Иван Такев, изп. директор на БФБ, „В развитие“, 13.06.2019 г.

Иван Такев, изп. директор на БФБ, „В развитие“, 13.06.2019 г. Иван Такев, изп. директор на БФБ, „В развитие“, 13.06.2019 г.

Изминалият Ден на акциите на Българската фондова борса (БФБ) донесе 7 пъти повече сделки от обичайното, макар и не това да е основната цел, коментира изпълнителният директор на борсата Иван Такев в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

„Инициативата има за цел да привлече повече нови клиенти и индивидуални инвеститори. Това е и най-големият плюс от нея“.

Основно в Деня на акциите са се търгували две-три компании, чиито имена изпълнителният директор на БФБ не пожела да спомене по обясними причини. Това се е превърнало в традиция през изминалите пет години, откакто се провежда инициативата.

Още по темата

„Недвижимото имущество е начин за съхраняване на богатството в манталитета на българина. Това е и причината за неособено високия интерес към фондовите борси. Към нас за съжаление най-често се обръщат хора, които търсят бързо забогатяване“.

Капиталовите пазари в световен мащаб бележат някаква трансформация и това до известна степен обяснява застоя не само у нас, но и почти навсякъде по света, казва още Такев.

Целия разговор може да видите във видеото.

Последни новини
Още от В развитие