В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

Как може да бъде изграден устойчиво мостът между образованието и бизнеса?

Иван Ненков, основател на СофтУни, В развитие, 15.05.2019

Иван Ненков, основател на СофтУни. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Иван Ненков, основател на СофтУни. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Проблемът, свързан с достъпа на бизнеса до качествени кадри, става все по-осезаем във времена на глобализация, увеличена конкуренция и променящи се професии. Това каза Иван Ненков, основател на СофтУни, в рамките на форума "Образование и бизнес: Истории от бъдещето", организиран от Bulgaria on Air и Investor Media Group, част от който беше излъчена в предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова.  

Динамичната среда изисква от бизнесите да са изключително бързи, за да оцелеят и продължат своето развитие, подчерта Ненков. 

"Реално това е умението на всяка една организация да променя своята структура и ролите в нея. Именно то предизвиква нуждата от кадри не само със знания, но и с реални практически умения... хора, които могат да носят добавена стойност още от първия си работен ден". 

Всички сме наясно, че традиционното образование обаче е една много голяма, тромава и консервативна структура, която трудно се приспособява към пазарните промени, добави той. 

"Традиционното образование винаги е в ролята на догонващ по отношение на нуждите на бизнеса".

Компаниите имат реалната необходимост от промяна, от образователна форма, която да бъде гъвкава и адаптивна към нуждите им, каза Ненков. 

"Решението на проблема е да изместим фокуса си към изцяло нови образователни форми, които да свържат традиционното образование и бизнеса".

Повече по темата очаквайте във видео материал.  

 

 

 

Последни новини
Още от В развитие