В развитие

Всеки делник от 12 до14 часа и от 18 до 20 часа 

Водещи: Вероника Денизова и Делян Петришки 

В рамките на ЕС: Все по-обезпокоителен национализъм и все по-голяма нужда от реформи

Николай Кръстев, BloombergTV Bulgaria, В развитие, 14.01.2019

Николай Кръстев, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Николай Кръстев, Bloomberg TV Bulgaria. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пред Европейския съюз (ЕС) има много предизвикателства, но и самият той трябва да бъде реформиран. Европейската политика трябва да стане по-близка до хората, защото в противен случай тя отчуждава. Това каза Николай Кръстев, BloombergTV Bulgaria, в предаването „В развитие“ с водещ Делян Петришки.

Гостът направи коментара си, позовавайки се на изказванията на вицепремиера Томислав Дончев, председателя на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев и председателя на Милениум Клуб България Румен Чолаков. Те участваха в дискусия на тема "Три перспективи за бъдещето на обединена Европа", организирана от Милениум Клуб България, провела се днес в НДК.

Трите сценария за ЕС могат да бъдат представени най-общо по следния начин – единият от тях включва задълбочаване на интеграцията, другият е за преустановяване на евроинтеграцията, взета е предвид и възможността националистите да търсят мястото си в Европейския парламент след изборите през май“.

Кръстев отбеляза рискa от нарастването на популизма в рамките на ЕС. Той посoчи, че именно в насока на пресичането му трябва да се работи.

Гостът засегна и значението на блока и Европа в международните отношения, като изтъкна търговската война и предстоящия във Великобритания Brexit като част от основните предизвикателства пред тях.

Вижте целия разговор във видео материала.

Повече по темата, както и интервюта с участниците в дискусията, гледайте в предаването „Светът е бизнес“ днес от 21:30 часа.

 

Последни новини
Още от В развитие