В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Тръмп намалява шансовете си да бъде преизбран

Петър Аризанов, инвестиционен консултант, В развитие, 26.06.2018

Петър Аризанов, инвестиционен консултант. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Петър Аризанов, инвестиционен консултант. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

С промените си в икономически план президентът на САЩ Доналд Тръмп поощрява повече гласоподавателите, които го избраха – хората с по-ниски доходи, но намалява шансовете си да бъде преизбран. Това каза инвестиционният консултант Петър Аризанов в предаването „В развитие“ с водещ Светозар Димитров.

„От лична гледна точка (бел.ред. - данъчната) реформа беше направена с цел да се поощряват повече гласоподавателите, които избраха Доналд Тръмп – хората с по-ниски доходи. Повече бяха ударени хората от източното крайбрежие с по-високи доходи и по-висока стойност на имоти. В САЩ 10% от населението с най-високи доходи плаща 50% от данъка, а 80% не плаща никакви данъци. Така че не може да се говори за равноправност“.

Експертът каза, че не би имало разлика за икономиката на САЩ, ако Хилъри Клинтън беше спечелила президентските избори.

„Растежът на страната се дължи на прогреса в технологиите – изкуствения интелект, машиностроенето, програмите, алгоритмите. Те допринасят за всички индустрии. /.../ Главните печеливши на борсата са тези технологични компании“.

Доналд Тръмп се опитва да защитава индустрии, които не са толкова прогресивни от гледна точка на технологиите и се опитва да спечели поддръжници от централните региони в САЩ, които зависят много повече от промишлени компании, добави събеседникът.

Действията на американския президент спрямо търговските партньори като Китай, ЕС и Канада и налагането на мита обаче Тръмп също влияят негативно на шансовете му да бъде преизбран, твърди Аризанов.

Целия коментар вижте във видеото.

Последни новини
Още от В развитие