В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Да продадеш завода си за... криптовалута

Васил Костов, Вас Метал ЕООД, В развитие, 01.02.2018

Основната причина да обявим завода си за продажба, е че искаме да се концентрираме върху бизнеса си в София и Софийска област. Също така вярваме в потенциала на криптовалутите и смятаме, че пред тях предстои страхотно бъдеще.

Това разказа в ефира на „В развитие“ с водещ Вероника Денизова Васил Костов от завода Вас Метал ЕООД. Той е син на собственичка на фабриката, намираща се във видинското село Ружинци, който се предлага за продажба по един неортодоксален, поне за нашите географски ширини, начин – за криптовалута.

По думите на Костов плащането, което в левово изражение е близо €500 000., може да се извърши както в биткойни, така и в други криптовалути.

Младият бизнесмен обаче не вярва в бъдещето на биткойна. Според него той работи въз основа на стара технология и разполага с редица недостатъци като бавните транзакции например. Далеч по-голям потенциал, смята той, имат някои други криптовалути.

Иначе самият завод, твърди гостът в студиото, е в добро състояние, заема площ от 105 дка., всички машини работят, разполага с производствени халета, административна сграда, складове, дори дентален кабинет. Става и за други видове бизнеси, несвързани с металообработването.

Младежът вярва, че подобен род сделки – имущество срещу криптовалути, ще стават все по-популярни и по-популярни.

Как би могла да бъде осъществена по сигурен начин сделката с оглед огромната волатилност на криптовалутите?

Какво е бъдещето на криптото?

Последни новини
Още от В развитие