В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Преначертава ли Тръмп геополитическата карта или я чете добре

Милен Керемедчиев във В развитие, 26.01.2018

Снимка: Simon Dawson/Bloomberg Снимка: Simon Dawson/Bloomberg

Доналд Тръм идва в Давос от една страна като президент на САЩ, след като 19 години такъв не е присъствал на този форум. Идва с желанието какво е постигнал като президент на Съединените щати за тази една година, през която е на този пост. Той иска да защити своята политика на "Америка първа", като за него не означава, че САЩ ще бъде срещу всички и затворена държава, а напротив - че всички ще могат да правят бизнес със САЩ, в много по-изгодни условия. Това каза Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

"В другата му светлина е Тръмп - бизнесмена, който все още ръководи огромната си корпорация". 

Доналд Тръмп не успя да влезе в обувките на политик, се съгласи гостът. Той продължава да използва този прийом, който има и в бизнеса, едва ли не - с пари се купува влияние, а влиянието променя стериотипи. Тръмп се изправя срещу всички закостенели организации. Той не обича тази колективна игра и държи да комуникира с отделните държави индивидуално, като се договори за най-дсобри условия и за съответната държава и на САЩ. ТОй разтърси из основи ООН, НАТО и Макрон и Меркел заговориха за единна европейска политика.

Как Тръмп разтърси Близкоизточния въпрос? Ще започне ли търговска война между Китай и САЩ? Кои са останалите региони и области, които разтресе Доналд Тръмп?

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от В развитие