В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Световното оживление подхранва и днес акциите

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, 23.01.2018

Снимка: Freeimages.com Снимка: Freeimages.com

Световното оживление подхранва и днес акциите, след като нарасна инвеститорския оптимизъм при корпоративни резултати и край на правителствената парализа в САЩ. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. "Европейските акции следват по-ранния напредък в Азия, като германският индекс DAX достигна по-рано рекорден за всички времена връх – в момента е нагоре с 0,5%".

"Индексите Stoxx Europe 600 и FTSE междувременно са нагоре с 0,1%".

Днес следим акциите на британската телевизия Sky, които в момента са в повишение с повече от 2% в Лондон, добави Килхоф. "Това става след като британските регулатори съобщиха, че придобиването на Sky от 21st Century Fox's на стойност 11,7 млрд паунда няма да е в обществен интерес. Службата за защита на конкуренцията и пазарите съобщи, че сделката има опасност да даде на Рупърт Мърдок и семейството му твърде много власт над британските медии и че трябва да пристъпи към отстъпки. Тези отстъпки могат да включват некупуване на Sky News или предпазване на канала от влиянието на Мърдок".

"Еврото е надолу с 0,1% до $1,2250 спрямо долара, докато британският паунд се понижи с 0,3% до $1,3951. При фиксираната доходност, доходността по 10-годишните германски облигации падна с 2 базисни пункта до 0,55%, най-ниското ниво от почти 2 седмици".

Очаквайте видео с целия коментар.  

Последни новини
Още от В развитие