В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Докъде стигна административната реформа?

Стефан Христов във В развитие, 11.12.2017

В обществото винаги се говори за това как бюрокрацията не може да бъде изкоренена, но се оказва, че напоследък се работи целенасочено и методично. Това каза Стефан Христов, Pisar.bg, "Граждани срещу бюрокрацията", в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. "Друг е въпросът защо не се работеше така през последните 20 години". 

Създадена е една система за междурегистрова обмяна на информация платформата „Реджикс“ и вече няколко регистъра започват да се обединяват. Дава се достъп на определени институции до този регистър и когато човек отиде трябва да премине през някаква административна процедура, няма да му се изискват документи като гражданска адресна регистрация, свидетелство за съдимост или данъчни задължения към държавата, каза гостът. По думите му най-нормално е държавата да има механизми, за да изисква такава информация по служебен път. 

Натрупва ли свръхочаквания правителството по отношение на административната реформа и електронното управление? Ефективен ли е Парламента по отношение на промяна на законодателството, свързано с електронното управление?

 

 

Последни новини
Още от В развитие