В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Банкови новини начело на българския информационен поток

Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, във В развитие, 11.12.2017

За девети пореден месец в България промишленото производство расте. Това е българската новина, която излезе на преден план през изминалата седмица. Това е важна за страната новина, макар и да не е толкова ярка, колкото международните новини начело на новинарските емисии през последните 7 дни. Това коментира Бойчо Попов, главен редактор на Investor.bg, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки. 

Друга интересна новина бе свързана с продажбата на Общинска банка, каза още Попов. Той добави, че имаме една единствена компания, която е закупила информационния меморандум и документите за участие, като още не е много ясно кой стои зад нея. 

"Навръх професионалния празник на банкерите, 6.12.2017, на извънредно общо събрание акционерите на Обединена българска банка одобриха вливането на Сибанк в ОББ и вече ще съществува само едно юридическо лице - Обединена българска банка АД".

Новината за намеренията за задълбочаване паричния и митническия съюз в ЕС бе водеща сред международните новини, каза още Попов. "Преговорите за Brexit също предизвикаха интерес".

"По всичко изглежда, че Великобритания отстъпи по доста по пунктовете". 

Какво предстои пред споразумението JEFTA за свободна търговия между ЕС и Япония?

Повече вижте във видеото. 

 

Последни новини
Още от В развитие