В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България първа с туристическа реклама във Viber

Веселин Василев във В развитие, 05.12.2017

Използваме един съвременен метод, който корпорациите прилагат, за стимулиране на хората да ползват туристическите услуги и продукти в България. Той до момента не е прилаган от държавната администрация. Това каза Веселин Василев, изпълнителен директор на iLoveBulgaria, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Вероника Денизова.

Василев коментира възможността за пръв път ползвателите на Viber да могат да се запознават с туристическите забележителности на нашата страна. Новината бе огласена от министъра на туризма Николина Ангелкова при представянето на първата българска услуга в търсачката на Viber - съвместен проект между министерството на туризма и платформата iLoveBulgaria. 

20 000 са до момента потребителите на мобилното приложение, в което за една година вече има 5000 туристически обекта, каза гостът. "40 000 са последователите във Facebook. Около 5-6 хиляди са последователите в Instagram, сега, с интеграцията с Viber разчитаме на милиони последователи".

"В основата на тази инициатива за промотиране на българските обекти е една технология, която разработваме от няколко години. Тя дава възможност на големи корпорации и различни видове институции да промотират дигитално своите услуги и продукти. Над 10 години вече ние реализираме подобни проекти на англоезичния пазар, като първи от подобни услуги, разбира се, се възползват големите корпорации. Работим с банки, с петролни и газови компании, с такива, които имат не само необходимост, но и бюджет, за да използват интелигентни платформи за стимулиране на клиентите да използват техните продукти и услуги".  

Преди година и половина решихме, че тази технология може успешно да се приложи и в областта на туризма, добави събеседникът. "Пилотно започнахме подобен проект във Варна и в Добрич. След като бе успешно реализиран и показа добри резултати от такъв тип промотиране за целите на туризма, ние го предложихме на министър Ангелкова да заработи в национален мащаб. Миналата година през декември ние го анонсирахме на обща пресконференция и вече година работим успешно и много активно с колегите от министерството на туризма". 

"На пръв поглед това е мобилно приложение, което дава информация за националните обекти и за целия туристически сектор. Дава възможност и за намиране на маршрут, а освен това използва и игрови елементи".

Последни новини
Още от В развитие