В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

България - регионален лидер в сътрудничеството между Китай и ЦИЕ

Васил Гелев, директор на ЦНСССКЦИЕ, В развитие, 24.11.2017

Снимка: Pixabay Снимка: Pixabay

България се превръща в регионален лидер по отношение на сътрудничеството между Китай и страните от Централна и Източна Европа, като това се дължи на факта, че България е домакин на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство. Това коментира директорът на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа (ЦНСССКЦИЕ) Васил Гелев в предаването „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

“Традиционно България е признат производител на вино за Китай. През последните години все по-голям интерес от страна на китайските потребители има към български козметични продукти, към минерална вода, сокове“.

По думите му има широк спектър от продукти, които китайските потребители оценяват като висококачествени и в същото време с атрактивни цени.

„Създадохме една държавна платформа, която има за цел да консолидира производителите от Китай и страните от Централна и Източна Европа “.

Гелев посочи, че продуктите, които са консолидирани, са със съответните придружаващи документи, свързани с цена на продукта, опаковъчен лист, сертификати . Всичко, което иначе е пречка за тяхното внасяне в Китай, да бъде едно място и достъпно за операторите.

„Имаме повече от 8 оператора на различни държави в Китай в момента, които биха имали възможност да използват тази платформа и да таргетират продуктите директно към краен потребител. По този начин би могло да се избегне проблема с големите количества, които се търсят, когато става въпрос за влизане в търговска мрежа“.

 

Последни новини
Още от В развитие