В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Валутите убежища поскъпнаха

Пазарен коментар на Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, 21.08.2017

Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Европейските пазари се опитват да наберат скорост в началото на седмицата. Следващите дни ще бъдат доминирани от събирането на управителите на централни банки в Джаксън Хол на фона на продължаващата ниска инфлация. Това каза пазарният анализатор Сандра Килхоф, Bloomberg Лондон, в предаването "В развитие" на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Делян Петришки.

"Индексът Stoxx 600 се понижи заради слабите обеми на търговия като спадът при банките и производителите на химикали парира печалбите на миннодобивните и хранителните компании. В Германия DAX също изгуби 0,4 %, докато във Великобритания FTSE 100 изгуби 0,1%". 

Американските фючърси също се понижиха, сигнализирайки, че S&P 500 може да поднови спадовете след бурната за администрацията на Тръмп седмица, каза още Килхоф. "Инвеститорите остават изнервени след атентата миналата седмица в Барселона и напрежението на Корейския полуостров. Това се отрази на облигациите. Доходността по 10-годишните британски и германски облигации спада съответно с 3 и 1 базисни пункта. Златото тръгна към $1300 за унция. Валутите-убежища като долара и йената поскъпнаха".

"Еврото спадна с около 0,2% спрямо долара, а паундът е сравнително стабилен. Това идва след като Великобритания се връща към своята предизвикателна позиция, седмица преди подновяването на преговорите за Brexit, заедно с Европейския съюз в опит дискусията да бъде насочена към търговското споразумение".

Какви са новините от отделните браншове и компании на борсата?

Очаквайте видео с целия коментар.

Последни новини
Още от В развитие