В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Очакват се повече IPO-та на БФБ през тази и следващата година

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ, В развитие, 16.06.2017

Делян Добрев, депутат от ГЕРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Делян Добрев, депутат от ГЕРБ. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Новото европейско законодателство в областта на капиталовите пазари се опитва да облекчи процедурите за набиране на капитал за малки компании. Това коментира депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в ефира на "В развитие" с Велко Каменов. 

По думите му с него ще отпаднат редица изисквания, за да не се натоварват с разходи тези компании и това да прави неефективно набирането на капитал през капиталовия пазар и на второ място, за да спести време.  

"От сформирането на Съвета за развитие на капиталовия пазар през септември миналата година досега се забелязват много положителни знаци, свързани не само с това, че има значителен ръст на цената на акциите, но и с това, че се увеличават броят сделки, както и оборотът на БФБ", отбеляза още той. 

Проектът за финансиране на IPO през оперативните програми се изпълнява в срок, а към септември би трябвало компаниите да могат да кандидатстват за средствата и до края на годината да има IPO на базата на тази програма. Тя ще финансира между 40-50 първични публични предлагания, коментира още Добрев.

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие