В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Предимствата на услугата дългосрочен наем на автомобил

Васил Василев, директор на Привиа, В развитие, 05.06.2017

Васил Василев, директор на Привиа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria Васил Василев, директор на Привиа. Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Пазарът за предоставяне на услугата дългосрочен наем на автомобил все още е малък по мащаб, а компаниите в сектора не са ориентирани в толкова голяма степен към клиента. Това коментира директорът на Привиа Васил Василев в ефира на "В развитие" с Вероника Денизова. 

По думите му обичайният срок за наемане на автомобил е между 3-5 години, през които моделът е все още актуален. В Германия стандартният период е 4 години, през който всеки модел се обновява с нов, коментира той. 

При ползването на услугата дългосрочен наем на автомобил се заплаща единствено увехтяването на автомобила - от нов до употребяван, коментира още Василев. "Цената, която клиентът заплаща е разделена на две -  авансово плащане, което варира между 10-15-20% от стойността на автомобила и месечна вноска", каза той.

"Най-често срещан е аванс между 10-15 хил. лева и месечна вноска от 700-1200 лева", посочи директорът на Привиа.

Василев подчерта още, че рискът, който поема компанията, давайки автомобила под наем, е калкулиран в авансовата вноска. "Автомобилът е с пълна сервизна гаранция през целия период на наема", добави той. 

Вижте повече във видеото:

 

Последни новини
Още от В развитие