В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Постижими ли са целите, поставени от новото правителство

Проф. Христина Вучева, В развитие, 13.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Най-общо казано, целите(на ГЕРБ и Патриотите, сред които минимална заплата до края на мандата от 650 лв. и средна такава от 1 500 лв, удвояване на учителските заплати и увеличение на пенсиите – бел.ред) са реални спрямо резултатите ни за 2016. Може да се очаква, че обещаният БВП (120 млрд. лв. в рамките на 4-годишния мандат)в края на мандата в осъществимо при нормално развитие на общата конюктура и обстановка.

Така коментира основните акценти от изнесената от страна на партиите, които днес официално обявиха, че са постигнали договорка за съставянето на правителство – ГЕРБ и Обединените патриоти, управленска програма проф. Христина Вучева. Предаването е „В развитие“ с водещ Вероника Денизова.

Относно размера на средната работна заплата имам известни колебания дали това е осъществимо, тъй като за 2016 при сравнително добри резултати постигнахме средно възнаграждение от 960-1000 лв. Така че да очакваме, че след 3 години ще стане 1 500, както обещават, е малко трудно, но не и невъзможно.

Планираният растеж на доходите може би наистина ще се осъществи. Но за да имаме такъв напредък, какъвто всички желаем, е необходимо растежът да бъде над 5-6%, за което, според мен, няма достатъчно ресурси и възможности.

Целия разговор вижте тук:

 


 

Последни новини
Още от В развитие