В развитие

Понеделник - петък, 12-14 часа и 18-20 часа.

Водещи: Вероника Денизова, Делян Петришки, Светозар Димитров

Разочароващи данни от автоиндустрията, златото на своеобразен връх

Пазарен коментар на Юън Потс, Bloomberg TV London, В развитие, 04.04.2017

Снимка: Bloomberg TV България Снимка: Bloomberg TV България

Световните фондови пазари днес се представят по-слабо. Това беше последствие от разочароващите индикации за представянето на автомобилните производители в САЩ. Това може да се разчете като предупреждение, че американците са по-малко готови да харчат пари за стоки и услуги.

Това каза в редовния си пазарен коментар от Лондон пазарният анализатор Юън Потс от Bloomberg TV London. Предаването е „В развитие“, а водещ – Вероника Денизова. Припомняме, че вчера излязоха данни за спад в продажбите на водещите автоконцерни, надвишаващ прогнозите на анализаторите. Общите продажби на Ford са със 7% по-малко в сравнение с тези от предходния месец, а тези на Fiat Chyrsler са надолу с 4,5%. От друга страна GM бележи лек ръст, но пък Honda отбеляза неочакван спад.


"Златото се покачи до най-високите си нива от избора на Доналд Тръмп досега. В Южна Африка ранът продължава да спада за седми пореден ден, след като страната понижи кредитния си рейтинг в класацията на S&P за първи път от 17 години", обобщи още анализаторът.

Очаквайте видео с целия коментар!

Последни новини
Още от В развитие